Wie

afbeelding
Image
De Nieuwe ggz beweging

team

Jim van Os
Jim van Os
Hoogleraar Psychiatrie

Samen met collega’s begon ik de beweging ‘Nieuwe ggz’. Daarmee willen we instellingen  inspireren om te gaan experimenteren met nieuwe zorg op basis van kleinschaligheid, netwerksamenwerking, werken vanuit relatie, ervaringsdeskundigheid en het belang van weerbaarheidsbevordering bij psychisch lijden – een proces van jezelf opnieuw uitvinden met een nieuw verhaal over wie je bent en nieuwe doelen die voor jou het leven zinvol maken ondanks psychische kwetsbaarheid.

Philippe Delespaul
Philippe Delespaul
Hoogleraar Innovatie in de ggz

Prof.Dr. Ph.A.E.G. (Philippe) Delespaul is Hoogleraar Innovatie in de Geestelijke Gezondheidszorg aan de Universiteit van Maastricht (vakgroep Psychiatrie en Neuropsychologie). Hij is bij Mondriaan in Maastricht/Heerlen werkzaam als klinisch psycholoog en adviseert de instelling en regio over zorginnovatie. Hij is bestuurslid van het CCAF, (F)ACT-Nederland, GIP-Benelux, Hersteltalent en de Stichting Nieuwe GGZ. Hij ontwikkelde de PsyMate™ methodiek om het dagelijkse leven van mensen in kaart te brengen. Hij is mede initiatiefnemer van de Nieuwe GGZ beweging.

Michael Milo
Michael Milo
Verbinder

Michael Milo is Verbinder.

Een ‘beroep’ als Geuzennaam na speurtochten als heftruckchauffeur, muzikant, gz-psycholoog, MBA graduate, eHealth laborant, docent en auteur. In kameraadschap met Jim van Os, Philippe Delespaul en Gijs Ockeloen mede-initiatiefnemer van de Nieuwe ggz, SamenBeter, het Ecosysteem Mentale Gezondheid (GEM) en Nederland Gezondland. Allemaal bewegingen die geen ‘bedrijf’ zijn maar waar denkers, ontwerpers, onderzoekers, makers en mensen met de poten in de modder hun hersenen en daden verbinden. Om prototypes te ontwerpen en die in complexe ecosystemen uit te bouwen tot daadwerkelijke maatschappelijke verandering.

Gijs Ockeloen
Gijs Ockeloen
Ontwerper

Gijs Ockeloen is met partner Matthijs van Dijk eigenaar van Reframing Studio.

Reframing Studio houdt zich in ontwerpvraagstukken bezig met de ‘esthetiek van de middelen’. Onder ‘esthetiek’ wordt daar behalve de tradiotionele betekenis, vooral de samenhang en balans met andere relevante kwaliteiten bedoeld. De mate waarin met de creatieve respons verantwoordelijkheid genomen en belegd wordt, maakt daar altijd deel van uit.

De studio investeert haar denkkracht in sociaal waardevolle projecten.

Het werk wordt gedreven door een sterke wil om mensen in staat stellen zich te verbinden met de steeds complexer wordende wereld van materiele en sociale producten, diensten en werkwijzen.

Het doel is daarbij om sociale condities te ontwerpen die zinvolle, productieve, onafhankelijke en harmonieuze levens mogelijk maken.

Egbert Bleyenburg
Egbert Bleyenburg
Webmaster

Egbert is webontwikkelaar en eigenaar van Overboord webprojecten. Van oorsprong Theoretisch fysicus verdwaalde hij na een omweg via theater en kunst in het web, waar hij zich sinds 1998 bezig houdt met het ontwikkelen van online communicatie en cultuur. Overboord ontwikkelt websites, online netwerken, databases en interfaces voor interactieve applicaties.
Egbert is verantwoordelijk voor de technische opzet en structuur in de nieuwe ggz online community. En wetende hoe weinig hij na twintig jaar eigenlijk weet in deze zich als een trage explosie van kennis en techniek ontwikkelende digitale wereld, staat hij open voor alle ideeen en adviezen van mensen die het beter weten.