Eerste GEM VeranderAtelier van start

Na een periode van kwartiermaken was het maandag 30 mei zo ver. Doetinchem had de primeur van het eerste GEM VeranderAtelier! 

De opdracht van dit VeranderAtelier is om een open gesprek te ontwerpen om de context van iemands psychisch lijden te begrijpen. Net zoals de persoonlijke gevoeligheden en talenten, de wensen en de doelen. Als eerste- of volgende stap in een proces van “je ding” weer kunnen doen, om opties te vergroten.

GEM Waarden

Daarbij staan niet “instrumenten” (vervangen van de ene intakevragenlijst voor de andere) centraal, maar een set aan waarden. En vooral: een start van het vormgeven van een “werkplaats” om in een unieke samenwerking over domeinen heen (Ervaringsdeskundigen, POH & Huisarts, Professionals uit de GGZ, Welzijn, Voorliggende Voorzieningen, burgers, leidinggevenden en velen meer) met elkaar in te leren.

 

In Doetinchem en Deventer (de 2e regio waarin een coalitie de handen ineen heeft geslagen) starten in 2022 vele VeranderAteliers. Rond vragen als een eerste gesprek, het beschikbaar maken van passende resources, recovery colleges, modulaire ggz, werk en jeugd. Elk VeranderAtelier bestaat uit 3 of 4 dagdelen. Samen leveren ze een eerste “test” op van het Ecosysteem Mentale Gezondheid.